www.ROOSTER.dk Kajak
 
  Kajak.

Her beskrives lidt om havkajaksejlads og i særdeleshed mine selvbyggerprojekter.

Jeg har til dato bygget 5 kajakker selv, alle er af Grøndlandstypen og på nær den sidste er de alle bygget efter SOF (Skin On Frame) teknikken. Det var også den måde Grønlænderne byggede deres kajakker på, men der er kommet flere ændringer til i mine metoder fordi det enten er nemmerer eller giver andre fordele.

F.eks. har jeg fundet på efter at have beklædt kajakkerne med stof yderligere at forstærke med glasvæv/epoxy - det kalder jeg G-SOF (Glass reinforced Skin On Frame).
Læs om fordelene ved teknikken her.

Jeg er i gang med at beskrive et G-SOF byggeri, dokumenterne er ikke alle færdige, men se selv om der er noget du kan bruge:

SOF byggeri - Skelet

SOF byggeri - Spanter

SOF byggeri - Skin Del1

SOF byggeri - Skin Del2

Grøndlandspagaj.
Jeg har nu bygget 3 pagajer i fyrretræ med hult skaft. Derved kommer vægten ned på eller under vægten af en tilsvarende pagaj i Cedertræ (850 til 950g). Fyrretræslistere er lette at få fat i i byggemarkedet og de er lette at lime sammen da de er høvlede og klar til limning. Bagefter er der ikke så meget træ at høvle væk som hvis der startes med et helt bræt med fuld tykkelse. Jeg har for nylig lavet 2 pagajer - en normal og en stormpagaj, og har i den forbindelse lavet en fuld byggebeskrivelse her.

Byg en let grøndlandspagaj i fyrretræs-lister:

Tilbage

 

 

ROOSTER
 
Der kommer lÝbende mere om byggeteknikker mm. her.